Mitä tulee huomioida ennen trimmaukseen saapumista?

- Ulkoiluta koirasi kunnolla, jottei hätä yllätä kesken trimmauksen

- Varaathan mukaan omat lemppariherkut mikäli koiralla on ruoka-aineallergioita tai se on valikoiva ruokansa suhteen.

- Jotta trimmaus sujuu mukavasti ja koiralle mieluisasti, totutathan koiraasi jo pennusta alkaen tavallisiin turkinhoitotoimenpiteisiin ja käsittelyyn.

- Kerrothan reilusti, mikäli koirasi ja pelokas tai puruherkkä. Näin vältämme turhat "läheltä piti" tilanteet ja voimme toimia turvallisesti kuonokoppaa käyttäen. Koppa ei aiheuta koiralle pahaa, mutta suojaa trimmaajaa puremilta ja takaa työntekijän turvallisuuden.

- Arat tai pelokkaat koirat hoidetaan aina koiran ehtojen mukaisesti, joten varauduthan siihen, ettei työtä välttämättä saada tehtyä yhdellä trimmauskerralla. En trimmaa agressiivisia koiria.

- Huopaantuneet ja reilusti takkuiset turkit eivät välttämättä ole avattavissa ilman turhan kivun aiheuttamista ja ne ovat ajeltava koneella. Huomioithan että tällöin trimmausjälki ei välttämättä vastaa toivottua lopputulosta.

- Huolehdithan koirasi rokotuksista ja siitä, ettei sillä ole turkissaan kutsumattomia vieraita. Ulkoloisista veloitamme ylimääräiset siivouskulut (trimmaamon kokonaisvaltainen siivous ja desinfiointi, mahdollisesti myös seuraavan asiakkaan ajan myöhästyminen) . Ethän myöskään tuo kipeää koiraa trimmaukseen (yskä, ripuli jne.)

- Ethän saavu sisälle ennen sovittua aikaa. Erillistä odotustilaa ei ole ja näin ollen haluamme antaa kaikille mahdollisuuden häiriöttömään ympäristöön koko trimmauksen ajaksi. Omistajan saapuessa paikalle kesken, koira usein iloitsee niin paljon, että työ on lähes mahdotonta saada hoidettua loppuun.

-Miksi suosittelen ettei omistaja ole paikalla trimmauksen aikana? Useat koirat käyttäytyvät huomattavasti rauhallisemmin ilman omistajansa läsnäoloa. Omistajaan on helppo tukeutua jos vaikka hieman jännittää ja se saattaa purkautua levottomana käytöksenä. On lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka hieman arka koira ei anna koskea omistajan läsnäollessa, mutta yksin jäädessään ei sen käsittelyssä ole minkäänlaista ongelmaa. Samoin esimerkiksi kotona kuivaamista pelkäävä koira voi trimmaamossa yksin ollessaan olla täysin välinpitämätön kuivaimen pöhinästä, eikä minkäälaista arkuutta ole havaittavissa.